dissabte, 27 de desembre del 2014

PASTÍS CREMÓS DE LLIMONA

Avui vos deix el pastís que vaig fer per la Nit de Nadal. No és light, té nata i llet condensada (reeeees lleugeret), però com que té el suc de set llimones és desenbafant. Feis-la un dia per l'altre o el matí pel vespre. Necessita mínim 4 hores de gelera.

Ingredients:

Per la base:

-200 gr de galletes Maria

-60 gr de mantega

-Un raig de llet

Per a la crema:

-7 fulles de gelatina o 1 sobre i mig de gelatina en pols (jo la compr al Müller i surt molt més econòmic)

-1 tassó de llet

-500 ml de nata per montar

-740gr de llet condensada ( pot gros)

-Suc de 7 llimones

A damunt la tarta hi pos una gelatina de llimona molt senzilla

- 300ml d'aigua

-El suc d'e mitja llimona

-Sucre al gust

-Dos sobres de gelatina 

-Una mica d'espècies grogues, perquè tengui un color ben groc

Elaboració:

- Picar les galletes Maria  tres cops de turbo.

- Afegir la mantega i la llet i mesclar 5min a 70º, vel 4

Posar-ho en un motlle desmuntable o millor en un motlle sense base (és el que empr jo). És com un cèrcol que el pots fer més gros a més petit. Com no té base, ja no tens problemes per desmotllar el pastís. Això sí, només serveix per pastissos que no han de menester forn.

Deixar-ho dins la gelera mentre feis la crema.

Si emprau fulles de gelatina, posau-la amb aigua per a què s'hidrati, bulliu la llet i mesclau les fulles hidratades. Si l'emprau en pols, duis la llet a ebullició i quan bulli hi afegiu la gelatina i remanau sense aturar, a fi de què no quedin grums.

Montau la nata (vel. 3 i mig), no ha d'estar molt montada perquè després hi heu d'afegir la llet condensada poc a poc  i seguir montant. 

Sense aturar la màquina afegiu el suc de les set llimones i en darrer lloc la llet amb la gelatina.

Treis la base de la gelera i abocau la crema per damunt.

Deixar a la gelera que torni fort.


Preparau la gelatina de llimona.

Posau l'aigua, el suc de llimona i el sucre a ebullició, quan bulli hi afegiu la gelatina i remanau fins que estigui ben disolta.

Deixau refredar i abocau-ho damunt el pastís. No vos espanteu si és molt líquid. Posau el pastís dins la gelera (mínim 4 hores)  que vos espessarà. 

A nosaltres en agrada molt. Esper  que vos agradi.















1 comentari: