divendres, 1 de març del 2013

BARRA DE PA DE VIENA PER A FARCIR

Bon dia  a tothom, avui dia de festa a les illes tenc una micona de temps per posar-vos una altra recepta.
Aquesta és una barra de pa de viena per farcir. És ideal per a bufets. Aquí la teniu.





INGREDIENTS:

-250 grs de llet
-50 grs de mantega
-50 grs de sucre
-40 grs de llevadura fresca
-500 grs de farina de força (bossa blava)
-1 culleradeta de sal.

Vos escric l'elaboració per a fer amb la thermomix. Ja sabeu que si na la teniu ho podeu fer a mà o amb una màquina de pastar.

-Primer posam dins el tassó la llet, la mantega i el sucre i programam 1min. temperatura 37º, velocitat 2.

-Després afegim la llevadura feta miques i mesclam 10seg, velocitat 2.

- Finalment afegim la farina i la sal i pastam 20 seg, vel. 6 i després 3min, tassó tancat, velocitat espiga.

-Treim la pasta del tassó i li donam forma de barra (ha de quedar estreta  perquè quan tova ja es torna ample i dins el forn molt més). Després li feim uns talls al damunt en diagonal.






- Posam el forn a 180º

-Deixam reposar la barra fins que dobli el seu volum (això dependrà de la temperatura de l'ambient). La pintam amb ou batut i l'enfornam uns 25minuts (també depèn del forn)

Una vegada ha refredat la podem tallar per la meitat i farcir del que volguem. La de la fotografia és vegetal. Hi pos un poc d'oli i sal, llatuga, domàtiga, tonyina, ou bullit i mahonesa, Després cadascú la pot farcir del que vulgui (sobrasssada i formatge i encalatir-la un poc al forn, cuixot dolç i formatge i també l'encalentim un poc al forn( fins hi tot amb un poc de formatge pel damunt), amb oli i domàtiga i cuixot salat...)

Si he de fer un parell de barres pel mateix dia i no tenc temps de fer-les, el que faig és que una vegada cuites les congel. Quan les he de menester les trec del congelador unes hores abans i així només les he de farcir. Tot és organitzar-se!

Aquesta barra també la podeu fer farcida directament. Quan teniu la pasta feta, l'estirau com si haguéssiu de fer una pizza, la untau amb mantega fusa i hi posau cuixot dolç i formatge o sobrassada amb formatge o el que volgueu. El farcit no ha d'arribar a les voreres. Després l'enrevoltillau com un braç de gitano, amagau els caps cap a dins, li feis els talls, deixau de dobli el volum i l'untau amb ou. Coure uns 30/40 minuts a 180º.

Esper que vos agradi.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada