dilluns, 18 de març del 2013

PITERES DE POLLASTRE FARCIDES AMB SALSA DE CODONYAT

A cada tardor em solen regalar codonys. Faig bastant de codonyat i n'havia de regalar perquè el tudàvem. Vaig cercar receptes que en duguéssin. Vaig trobar una salsa que tenia bona pinta i la vaig provar. Va ser un èxit. Vos deix la recepta així com la faig jo. Com sempre jo la faig amb la thermonix, però les podeu fer als fogons i coure al forn.

Ingredients per a les piteres:

-Tres piteres de pollastre senceres
- 9  talladess de bacó 
- 3 tallades de pernil dolç
- 3 tallades de formatge havarty
- 9-12 prunes seques (hi podeu posar el que volgueu, per exemple albercocs secs, dàtils...)

Ingredients per a la salsa:

- 1 ceba
- 50grs d'oli
- 50grs mantega
-200grs de nata pera cuinar
-200grs de codonyat
-Una llauna de xampinyons

Elaboració:

-Obriu les piteres de manera que vos quedin el més gros possible ( perquè una vegada farcides les hem d'enrevoltillar com un braç de gitano). Posau damunt el lloc de feina  un tros gros de film transparent que ens ajudarà a enrevoltillar-les (si les heu de coure al forn, no hi poseu film. Enrevoltillau-les i enganxau-les amb  escuradents). Damunt el film posau tres tallades de bacó i a damunt el bacó la pitera.

-Posar al damunt una tallada de pernil, una de formatge i tres o quatre prunes seques)

- Ajudant-vos amb el film (agafau els dos caps), enrevoltillau les piteres, que quedin pitjadetes. Fermau els dos caps perquè no es puguin obrir.

-Col·locau les piteres dins el varoma.



Preparau la salsa:

-Triturau la ceba amb la mantega i l'oli 5 seg, vel 4

-En aquest moment col·locau el varoma a damunt el tassó i programau 15 minuts varoma, vel 3.

- En acabar el temps llevau el varoma i afegiu la nata i el codonyat i triturau 20seg, vel 10.

- Afegiu els xampinyons, tornau a posar el varoma al tassó i programau 5 minuts més, varoma, gir a l'esquerra, vel 1.

- En acabar el temps, posau la salsa dins una rostidora pel forn. Llevau el film a les piteres (hauràn fet suquet, posau-lo a la salsa) i posau-les damunt la salsa.

-Posau la rostidora al forn a uns 200º fins que estiguin ben cuites i   hagin agafat color.







Com a guarnició faig un puré de patata. 

Esper que vos agradin.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada