dissabte, 2 de març del 2013

PASTÍS DE MOUSSE DE XOCOLATA

Avui vos deix una recepta pels amants de la xocolata. Jo en sóc una adicta. És molt bo i té un potent gust de xocolata.
Au idò, aquí vos deix sa fotografia del meu pastís, com veis si li feis una corona de xocolata com vaig fer jo, queda espectacular.



Per a la base del pastís heu de fer una planxa de braç de gitano. Jo vos deix la que faig jo. La faig amb la thermomix, però com sempre vos dic, si no teniu thermomix la podeu fer a mà.

-4 ous
-120grs de sucre
-una culleradeta de sucre avainillat
-120 grs de farina de reposteria (bossa vermella)
-Una pissagada de sal

Encalentir el forn a 180º.
-Posar la papallona, posar al tassó els ous i el sucre i el sucre avainillat. Programar 6min., 37º, velocitat 4.
-Tornar a programar  6 min, vel. 4 sense programar temperatura.
-Afegir la farina i la sal al voltant de la papallona i programar 4 segons vel.4. Retirar la papallona i acabar de mesclar amb cura amb l'espàtula. Posar paper de forn a damunt la palangana i abocar-hi la mescla per sobre. 
-Enfornar-la uns 10 minuts.

Quan tenguem la planxa cuita l'hem de tallar en forma de cercle de la mida que necessitem.

Ingredients per a la mousse:

-1 litre de nata per a montar
-300grs de xocolata de cobertura
-6 fulles de gelatina (també podeu emprar gelatina en pols que venen al Müller, surt molt més econòmic. Un sobre equival a sis fulles de gelatina).
-Una cullerada se sucre
-2 blancs d'ou.

Cobertura:

-100grs de xocolata de cobertura
-100ml de nata per a montar
-30grs de mantega

Elaboració:

-Posar les fulles de gelatina en remull amb aigua freda( o la gelatina en pols seguint les instruccions del sobre). 
-Posar la xocolata al bany maria pera què es desfaci. Quan tenim la gelatina al seu punt, la degotam bé i la disolem amb unes cullerades de nata que haurem encalentit abans a foc fluix.
-Afegim la nata que té la gelatina a la xocolata fusa i mesclam fins que quedi ben integrada.
-Montam la nata restant amb una cullerada de sucre i mesclam 1/3 de la nata amb la xocolata fusa(ha d'estar freda). Mesclar-ho bé amb les varetes i incorporar la resta de la nata amb una espàtula de silicona amb moviments suaus.

Pujar els blancs d'ou ben pujats i mesclar-ho amb la mescla anterior suaument, d'abaix cap a baix, per evitar que no ens baixi.

Una vegada acabada, la posarem al motlle amb la base que hem tallat de forma redona (Jo empr un anell ajustable), l'allisam que arribi bé a les voreres i la posam una parell d'hores a la gelera.

Preparar la cobertura:

- Posam la nata a bullir dins un perol, quan bulli afegim la xocolata trossejada i baixam el foc al mínim. Remenar fins que es fongui. retirar del foc i deixar reposar fins que estigui teb.

-Posam la cobertura per damunt la mousse, moveu el motlle fins que quedi ben repartida i deixar dins la gelera unes hores, millor un dia per l'altre o el matí pel vespre.

Ja només ens queda desmotllar i decorar al gust. Ja heu vist com ho he fet jo. Aquí vos deix un video del youtube que ho explica molt bé




Esper que vos serveixi aquesta recepta. Ja sé que du un poc de feina, però val la pena. 















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada