Bon dia, es veu que he tengut uns dies de vacances, m'ha retut escriure receptes. Ara que encara la tropa no s'ha eixecada aprofit per donar-vos les receptes de les salses.
Com veureu totes les salses menys una són per fer amb la thermomix, però com vos dic sempre, si no teniu thermomix es fa a mà i al foc. Jo empr molt la thermomix, és una eina molt útil que et t'estalvia molta feina i no embrutes gens (no vos penseu que en venc jajaja, però és vera que estic encantada amb aquesta maquineta)
SALSA DE POMA
Ingredients:
-500grs de pomes
-100gr se sucre moreno
-150cc de vi blanc sec (jo sempre pos Fino Montilla Moriles, és bo i econòmic)
-30grs de mantega
- Una cullerada de suc de llimona
-Una culleradeta d'espícies mòltes (canyella, clau, nou moscada i pebre bo)
Elaboració:
Pelar i llevar el cor a les pomes, tallarles en daus i posar-les dins el tassó amb el sucre, la mantega, el vi, el suc de llimona (colat) i les espícies.
Programar 20-25 minuts, 100º, vel. cullera. Quan acabi triturar 10 segons vel. 4. Si la voleu més espessa, deixau els darrers 10 min. sense posar el gabolet (cubilete).
SALSA PEDRO XIMÉNEZ
Ingredients:
-350grs de vi Pedro Ximénez
-120 de nata
-el suc de mitja taronja
-sal
-pebre bo
-1 culleradeta de maicena
Elaboració:
Posam el vi dins del tassó i programam 20 min., temperatura varoma, vel.2. Quan acabi el temps programat ens asseguram que ha quedat reduit a la meitat més o manco. Afegim la resta d'ingredients (la maicena disolta dins el suc de taronja) i programam 8 min., temperatura varoma, vel.2.
SALSA DE BOLETS
Ingredients:
-50 grs de mantega
-1/2 quilo de bolets (podeu posar els que volgueu, jo vaig posar xampinyons)
-1/2 tassa de vi blanc
-1/2 tassa de nata
-sal
-pebre bo
-Dues cullerades de ceba molt ben picada.
Elaboració:
Fondre la mantega dins una paella grossa, afegir les cullerades de ceba i sal al gust. Ofegar fins que quedi transparent.
Mentres, tallar els bolets en trossets petits i afegir-los a la ceba qua aquesta estigui a punt. Deixar-los 1 min. aproximadament.
Afegir el vi i deixar que redueixi fins que estigui bastant espès. Ara afegir la nata i deixar que cogui a foc mig-fluix. Remenar de tan en tan.
Salpebrar al gust. tan la podeu deixar així com triturar-la.
SALSA AGREDOLÇA
Aquesta salsa és molt especial. Té un gust diferent. La primera vegada que vaig veure la recepta vaig pensar que no podia ser mai bona. Però com que a jo m'agrada experimentar, vaig decidir fer-la. A jo em va encantar per acompanyar carns farcides, encara que no agrada a tothom. Bé aquí vos deix la recepte.
Ingredients:
-100 grs d'oli d'oliva
-200 grs de ceba
-3 alls
-1 cullerada d'orenga
-Una culleradeta de comí
-Una culleradeta de pebre bo
-50grs de vinagre
-100grs d'aigua
-50grs de mostassa
-300grs de quetxup (jo el pos Heinz, no qualsevol)
-30grs de sucre.
-1 llauna de coca-cola que no sigui light
Elaboració:
Posar dins el tassó tots els ingredients i triturar programant 30 segons, vel, progressiva 5-10.
Programar 20 min, temp. varoma, vel. 1.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada