divendres, 26 de desembre del 2014

SAQUETS DE PASTA FILO FARCITS

Bon dia a tots/es, ja deviu dir aquesta ha abandonat. Quasi, quasi. Tenc tan poc temps per fer fotos al que faig i després de penjar-ho que ho havia deixat temporalment. 
Ara tenc vacances i vaig més relaxada (ja veurem en tornar a començar la feina si puc tornar a penjar coses o no). De moment vos mostraré la picada que vaig fer per la Nit de Nadal.
Sempre havia tengut ganes d'emprar la pasta filo i mai no ho havia fet. Fa més o manco un mes ho vaig provar per primera vegada i ens va agradar tant que he tornat a repetir.

La primera vegada els vaig fer farcits de formatge de cabra amb sobrassada i de formatge manxec (manchego) amb codonyat. Per la Nit de Nadal els vaig fer un poc més especials, uns els vaig farcir de poma ratllada amb foie micuit i els altres amb llagostins, gules i ou de guatlla. tot això ho vaig cercar per internet.

Ingredients per a 10-12 persones:

-Un paquet de pasta filo ( la compr a mercadona perquè està molt bé de preu, al SYP no n'he trobat mai, a l'Hiper Centro és massa cara i al lidl tampoc no ni ha)
-Mantega per pintar la pasta
-Foie micuit (el compr al Lidl, la llauna negra)
-Tres pomes

-Dos paquets de gules
-Dos alls
-2 bitxos (guindillas)
-Oli per sofregir
-Una dotzena de llagostins grossets
-Ous de guatlla ( jo en vaig emprar 15)


Anau molt alerta amb la pasta, és molt prima i és fàcil espanyar-la. Mentre faceu els paquets deixau les fullles de pasta restants tapades amb un padaç humit, si no es ressequen i es rompen.

Jo agaf les fulles d'una en una, la xap per enmig i cada troç una altra vegada per enmig. Per a cada cada saquet hi pos dos quadrats un damunt s'altre que no coincideixin les puntes. Cada quadrat untat de mantega. 













Quan ho tenim preparat, posam  el farcit al centre. Aquests són els de poma ratllada i foie micuit.




Finalment tancam els fulls de pasta com a saquets i els fermam amb una trinxa que tallarem d'una fulla de porro o si no en tennim amb un fil de cosir.




Els posam al forn a 200º durant 3-5 minuts. Dependrà del forn. En veure que han agafat color els podem treure.

Pel que fa als de llagostins, gules i ou de guatlla, primer posarem en una paella oli amb els alls laminats i els bitxos (guindillas), quan comencin a fregir hi posam els llagostins un momentet i després les gules. Jo ho vaig fer per separat però no importa. Que es fregeixi tot junt un momentet i afergir-hi sal.



Per montar-los posar abaix mig llagostí, a damunt gules fent-li un clotet per finalmet posar-hi l'ou de guatlla.


Tancau els paquetets com els altres. Aquests els vaig tenir un poquet més al forn per tal que els ous fóssin ben cuits.

Aquests saquets els podeu farcir de mil coses, del que més vos agradi. 

Bones festes










Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada