dissabte, 2 de març del 2013

POLLASTRE FARCIT

Cada any, la nit de nadal, ve part de la meva família a sopar a ca nostra. Sempre feia moltes coses, com un bufet, però això és una feinada. Enguany estava un poc cansada i vaig decidir fer una sola cosa. Volia fer una cosa bona de fer i que en poguéssin menjar una dotzena de persones. Vaig decidir fer un pollastre farcit acompanyat amb puré de patata i diferentes salses.

Va ser un èxit. Aquí vos deix una fotografia.




Ingredients:

- Un pollastre grosset sense ossos (el carnisser vos ho prepararà).
- 2,5 quilos de carn picada dues vegades de porc i bou (més porc que bou) i la pitera que hem llevat del mateix pollastre. Uns 3 quilos
- Abans de fer qualsevol cosa li heu de cosir el coll per a què no surti el farcit pel forat.
- Posar sal i pebre a dins del pollastre i un poc de conyac.
- Posar dins el pollastre tires de bacó de manera que en posar la carn el bacó l'enrevolti.
-Mesclar la carn picada amb trufa picadeta, anous picats, avellanes picades, prunes seques, dos ous, sal i pebre. No tengueu por de posar sal i pebre.
-Ficar aquesta mescla dins el pollastre.  
-Cosiu el xap i jo a més li vaig posar una garsa de reixella (mirau foto).
-Ara ja només falta posar dins una rostidora ceba, pastanagó... Els que vos agradi, amb una mica d'oli i un raig de conyac o vi blanc sec.
Posar el pollastre damunt la verdura i posar-ho al forn mig (uns 190º) més dues hores. La darrera vegada li vaig tenir tres. També depèn del tamany

Abans de tallar l'heu de deixar refredar,si no es romprà.

Amb les verdures triturades ja teniu una salsa. Jo a més en vaig fer una de poma, una de bolets, una agredolça i una de Pedro Ximénez (així segur que vaig endevinar) . Tot d'una en poder vos pas les receptes.

Ara men vaig que tenc 6 nins de 8 i 9 anys a sopar i dormir a ca nostra i crec que m'esbucaran la casa. Fins aviat.

Ara que l'he tornat a fer,vos deix les fotos de com el farceixo.












2 comentaris: