dimarts, 13 d’agost del 2013

MOUSSAKA

Hola a tothom,
Com podeu veure m'agaf les vacances al peu de la lletra. El mes de juliol vidorra total. Aquest mes de volta a fora vila, m'he dedicat a fer neteja a fons ( a part de cuinar, per suposat). Ara és el primer moment en què m'he decidit a seure'm davant l'ordinador a penjar qualque recepta. Si no aprofit aquests darrers dies de vacances, segur que després tendré menys temps.

Vos deix la recepta de la moussaka, és d'orígen grec i hi ha moltes receptes diferents. Supòs que cadascú l'adapta als seus gusts. L'original es fa amb carn picada de xot, però jo no li faig. La faig amb carn picada mesclada de porc i bou. També hi pos patata, perquè trob que hi diu molt.

Aquí vos deix la recepta.

Ingredients:

- 3 patates grossetes
-5 o 6 albergínies (depèn del tamany)
-3 pastanagues
-350 grs de xampinyons
-1 ceba grossa
-3 alls
-800 grs de carn picada mesclada
-Sal
-Pebre bo
-Orenga
- Un raig de vi blanc sec
- Salsa de domàtiga frita (la salsa la faig jo amb la thermomix, ara s'han d'aprofitar les domàtigues que són mel)
-Beixamel
-100 grs de formatge emmental

Elaboració:

Bollir les patates amb la pell.  Tallar  les albergínies a rodanxes i coure-les al vapor (Qui tengui thermomix les pot fer al varoma.  En podeu posar bastantes dins el recipient i una altra tanda a la palanganeta. Estan cuites en 20 minuts)

Picar la ceba i els alls ben petitó. Possar-ho a sofregir, afegir-hi el pastanagó tallat en cubs petits. Quan està quasi cuit afegir-hi els xampinyons tallats petitons. Ara afegir la carn picada i que sofregeixi una bona estona. Posar-hi sal, pebre bò i orenga al gust. Tirar-hi un raig de vi blanc sec.  Quan és cuita afegir  7 o 8 cullerades de salsa de domàtiga. No és com quan feim salsa per arròs blanc o macarrons. Quan tot ha sofregit una estona ja està a punt per montar.

Primer posam una base de patata (només em posarem abaix). Posar-hi sal i pebre bò. Damunt la capa de patata posar-hi albergínia, a damunt i posam el sofregit que hem fet. Ara anam fent capes, una altra d'albergínia i una altra de sofregit. Podeu acabar amb sofregit. Posau la rostidora al forn uns 10-15 minuts a 180º.

Mentre ho tenim al forn fer una beixamel. Jo la vaig fer amb la thermomix, que mai no falla, surt perfecte. També heu de picar el formatge si no l'heu comprat rallat. 

Aquí vos deix uns enllaços per fer la beixamel:










Esper que vos agradi. A nosaltres ens agrada molt!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada