dimecres, 21 d’agost del 2013

PEIX AL FORN

Bon dia a tothom,


Avui vos deix una recepta d'aquelles que s'han fet sempre a ca nostra. Ja la feien els meus pares i jo l'he seguida fent perquè és molt bona. No és un plat que es faci molt sovint perquè no és econòmic, encara que pot ser molt més barat si es canvia el peix. Jo sempre l'he fet amb un bon peix blanc i grosset (pagra, déntol o enfós), però crec que si ho feis amb llobarro (lubina) o orada (dorada) pot sortir igual de bé. Només heu de canviar el temps de forn perquè són més petits.

És una recepta molt senzilla. Aquí la vos deix

Ingredients:

-Patates
-4 cebes grosses
-2 o 3 domàtigues
-Un bon peix blanc escatat (1'5 quilos més o manco) o tres o quatre de petits. Depèn de la quantitat que voleu fer.
-Sal
-Pebre bò
-Oli
-Un ou o llet (per fer una mahonesa)

Elaboració:

Tallau les patates a tallades redones i fregiu-les, posau un poc de sal. Posau-les dins una rostidora. Tallau la ceba en juliana i sofregiu-la amb un poc de sal i pebre bò. 
Posau a damunt la patata el peix, a damunt del peix (amb un poc de sal i pebre bò) la ceba i a damunt la ceba la domàtiga en tallades rodones.

Posau-ho al forn una mitja hora a 200º. Si el peix és petit estarà menys. També depèn de cada forn. De totes maneres jo trec la rostidora i li faig un tall al peix ben enmig. Si veig que encara és un poc vermell i fa suquet li tenc una estona més. Si es crema la domàtiga ho podeu tapar amb paper d'alumini. Jo sol posar el paper al principi i el trec a mitja cocció.

Mentre està al forn, feim una mahonesa sense all.

Una vegada que és cuit, llevau la ceba i la domàtiga de damunt i posau-ho amb la mahonesa i triturau  fins que estigui ben mesclat i triturat. Vos quedarà una salsa calenta. Per això sempre s`ha de fer al darrer moment. De totes maneres, si en sobra, ho podeu guardar i encalentir un poc. Jo sempre ho faig.

Serviu el peix amb la patata, i posau la salsa a part i que cadascú es posi la que vulgui. És molt bò.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada