dilluns, 2 de setembre del 2013

VITELLO TONNATO

Hola a tots/es.

Avui vos torn a deixar una recepta que tota la vida s'ha fet a casa dels meus pares i que jo he seguit fent a ca nostra.
És ideal per menjar a l'estiu perquè la carn es menja freda i la salsa que l'acompanya també. S'acompanya amb puré de patata. És molt fàcil de fer i resulta molt. 

Ingredients:

Per a la carn:

-un racó de bou
-aigua
-vi blanc sec (jo empr Montilla Moriles)
-4 grans de clau
-dues fulles de llorer
-un pocde julivert
-una pastilla de brou de carn
-una ceba
-un pastanagó

Per a la salsa:

-500ml de mahonesa (sense all)
-un ou bullit
-dues llaunes de tonyina
-6 anxoves
-una cullerada de tàperes

Elaboració:

És millor preparar la carn el dia abans. Fermar el racó amb corda. Posar-lo dins una olla i tapar-lo amb aigua, afegir mitja botella de vi blanc sec. Posar-hi la resta d'ingredients i bullir-ho més o manco una hora. Jo li faig un tall i mir si està al punt. Ha de ser rosadet, no cuit del tot, ja que es deixa refredar dins el mateix brou i courà un poc més. Una vegada fred el guardam dins la gelera fins l'hora de menjar que el farem llesques primetes.

La salsa és molt fàcil, heu de fer una mahonesa. Afegir a la mahonesa la resta d'ingredients i ho triturau tot junt.

Per acompanyar feis un puré de patata.

Ja està, molt senzill i molt bò.







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada