dissabte, 28 de desembre del 2013

SOPES MALLORQUINES

Bon dia,


Aprofitant que estic de vacances i esper que tovi un tortell de reis (roscón), després penjaré la recepta,  vos escric la recepta de les sopes mallorquines que sempre s'han fet a ca nostra. Ara és el millor temps per fer-ne, ja que tots els ingredients són d'aquesta temporada.

Ingredients:

- Una ceba
- Un manat de grells
- dos alls
- Una domàtiga madura
- Costella baixa de porc 
- Col
- Botifarró
- Brou de carn
- Sopes
- Sal i pebre bò
- Pebre dolç

Elaboració:
Primer de tot fregir les fulles de col i reservar-les.
Després sofregir la ceba,  quan està dauredeta afegir la domàtiga. Ara hi afegim la costella baixa tallada a trossets i que sofregeixi una estona. Aquí jo hi pos un poc de sal, no  molta perquè el brou ja en té, pebre bò i un poc de pebre dolç. Després hi posam els grells talladets petits (la part verda també). Que sofregeixi un poc més i hi afegim el botifarró en talladetes rodones, ho remanam un poc. Ara ja hi podem posar la col i el brou i que bulli una estona. Tastau el brou i si fa falta afegiu més sal.

Ara ja només queda afegir les sopes i remenar fins que s'hagin begut el brou.

Per les quantitats pec un poc a pens. Sopes en pos uns 350gr, però en faig una bona olla. Com que duen feina en faig moltes per pode-ne congelar. Les podeu congelar amb les sopes mesclades o abans de posar-hi les sopes en retirau una part.

Són molt bones i un menjar típic mallorquí.







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada