divendres, 27 de desembre del 2013

Arròs de peix

Hola a tothom, avui tenc una estona per penjar qualque recepte. Estic de vacances però no he aturat. És el que té saber cuinar, sempre et toca.

Avui vos explicaré com faig l'arròs de peix.

Ingredients:

-Una ceba
-Oli
-Gambes
-Una sípia grossa
-Sal
-Mordales o cames de cranca
-Brou de peix 
-Arròs (uns 100 grams per persona)
- All
-Julivert
-Espècies grogues

Elaboració:

Primer heu de tenir brou de peix, és molt fàcil de fer. Dins una olla posau oli, quan estigui calent posau una ceba tallada a trossos (no importa tallar-la petita), quan ha sofregit una estona afegiu una domàtiga i que sofregeixi un poc més. Posau-hi el peix (morralla i un poc de gerret) aigua i sal i que bulli un poquet. Colau i ja està.

Dins una graixonera o olla hi posau oli i fregiu les gambes i les retirau. Dins el mateix oli sofregiu la ceba. Quan està mig sofregida posau una mica de domàtiga i sal (no vos passeu de sal que el brou ja en té) i sofregiu un poc més. Afegiu la  sípia, que sofregeixi una estona i finalment les mordales o cames de cranca. 

Ara afegiu el brou i que bulli una estona. Només queda afegir l'arròs i les espècies grogues i un poc abans de què estigui cuit afegiu un "picadillo" d'all i julivert i les gambes que haviem retirat.

Molt fàcil i molt bò.








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada