dimecres, 8 de gener del 2014

ESPINAGADES

Hola a tots/es,
Ja s'acosta Sant Antoni i és hora de fer espinagades, típiques de Sa Pobla. A jo m'encanten. Ara vos passaré la recepta que em varen donar per fer amb la thermomix, però ja sabeu que ho podeu fer a mà.

Vos deix les receptes de la de llom amb col i la de peix ( a Sa Pobla les fan amb anguiles, a jo no m'agraden gaire i hi pos mussola)

Pel farcit de peix:

-2 alls
-1 manat de bledes
-1 manat d'espinacs
-1 manat de julivert
-2 manats de grells 
-3 porros
-300 grs de xítxeros
-Pebre vermell coent, sal i oli

Pel farcit de llom amb col:

-1 col rissada petita
-1/2 colflori petita
-2 alls
-6 porros
-5 grells 
-6 tallades de panxeta
-1 rellom de porc a trossets
-2 grapades de panses
-pebre vermell coent, sal i oli.

Per a la pasta:

-150 gr d'aigua
-50 gr d'oli
-100 gr de saïm
-500 gr de farina de reposteria

Elaboració:

Rentau la verdura i eixugau-la bé.
Per tallar la verdura, primer la posau tota la verdura (menys els xítxeros) dins un bol tallada a trossos grossos. Anau agafant grapades i les posau dins el tassó fins que arribi a la meitat. Programau velocitat 4 i anau vigilant pel bocal fins que estigui tallada al vostre gust. Això repetiu-ho les vegades necessàries fins que acabeu tota la verdura. Si vos he de dir la veritat, jo la tall a mà, però cadascú que ho faci com trobi

Trempau la verdura amb el pebre vermell coent, sal i oli. No tengueu por de posar pebre i sal, quan la testeu ha de ser coent i s'ha de notar bé la sal. Després de cuit per molt la coentor i la sal.

Deixau reposar mentre feim la pasta:

Posau l'aigua al tassó i programau 2min, 37º, vel 2. Afegiu el saïm i l'oli i programau 15 segons vel 5. Afegiu la farina i mesclar tot 20seg vel 6. Pastau 3min, tassó tancat, vel. espiga.
Pesau la pasta i dividiu-la en tres parts iguals (unes bolles d'uns 270gr)

Estirau una bolla damunt paper de forn donant-li forma redona, col·locau la verdura damunt formant un rectangle i posau els trossos de peix o de carn al damunt (jo també els hi pos sal, oli i pebre coent)

Primer tancau els costats i després les puntes i foradau amb un escuradents. Feis el mateix amb les dues bolles que vos queden. 
Enfornar a 200º  uns 45-50 minuts. Mirau que estiguin ben cuites per baix. Si no tenen coloret, posau-les una estona més amb calentor només de baix.

Són moooolt bones!








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada