dilluns, 6 de gener del 2014

QUARTOS

Avui vos deix la recepta dels "quartos". A jo m'encanten, tan per menjar amb gelat com amb xocolata desfeta. Vos deix la recepta per fer amb la thermomix, però si no la teniu feis-ho com ho feis habitualment.

Ingredients:
-8 blancs d'ou
-10 vermells
-235grs de sucre pols
-165 grs de fècula de patata (la podeu comprar als forns o també en venen paquest de quilo d'espècies Crespí)

Elaboració:

1-Encalentiu el forn a 170º turbo.
2-Separau els vermells dels blancs i reservau els blancs.
3-Posau la papallona al tassó i posau el sucre i els vermells.            Programau 6 min. 37º, vel 31/2. Quan hagi acabat repetiu el mateix    sense temperatura
4-Retirau la papallona i afegiu la farina. Mesclau uns segons vel.3    fins que estigui ben mesclat.Reservau-ho dins un bol gros.
5-Rentau el tassó i posau la papallona. Ficau els blancs amb una pessigada de sal i pujau-les durant 6 min, 37º vel. 31/2. Després  tornau a programar 4 minuts més 31/2 sense temperatura.
6-Afegiu els blancs pujats a la mescla reservada i mesclau-ho amb    moviments suaus fins que estigui ben mesclat.
7-Ho podeu posar dins un motlle ben untat amb mantega (o saïm) i  farina o dins motllets individuals de paper (els venen troquelats i els heu de montar, jo els compr a Comercial Lluch)
8- Ficau-ho dins el forn i baixar la temperatura a 160º. Enfornar  devers uns 30min si ho feis dins un motlle, si ho feis dins motllets individuals estan molt menys temps. Vigilau-los i en estar ben inflats i dauradets els podeu treure. Una cosa molt important, si no volem que es desinflin hem de tirar la safata al terra sense passar gens de penao. Si no h feis vos quedaran desinflats i ruats.
9-Quan refredin posau-lis sucre pols

Són molt bons!  

















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada