dimarts, 23 d’abril del 2013

AMANIDA DINS ENCIAMERA COMESTIBLE

Hola a tots/es, 
Avui vos mostr una recepta que m'encanta. Abans de penjar-la l'he provada i comprovada unes quantes vegades. Tot va començar un dia que amb la meva filla vàrem dinar a Más Natural. Vàrem menjar una amanida Oriental, que ve dins una enciamera comestible. Ens va agradar tant que en vaig obsessionar en aconseguir una cosa semblant. La pasta no és igual, perquè la del restaurant és una espècia de pa de gamba del xinès (sense gust de gamba clar), però vaig trobar tan original el poder menjar-te l'enciamera, que no vaig parar fins que ho vaig aconseguir. 

Primer ho vaig provar amb pasta brik, però no ens va entusiasmar. Després amb pasta de fulls, que em va agradar però umpl massa. Un altre dia ho vaig fer amb pasta quebrada, però com que s'ha de fer molt prima, es va doblegar. Com que som molt caparruda, el mateix dia ho vaig fer amb pasta de " empanadillas" i va ser un èxit.

Vos deix l'enllaç de la recepta de la pasta



Una vegada tengueu la pasta  feta, l'heu de dividir en diferentes parts. Depèn si voleu fer-les individuals o grosses. Si les voleu fer grosses, feis dues bolles. Per fer-les individuals en podeu fer quatre.
Vos deix fotos de la que vaig fer amb pasta de fulls, que era individual, i de la que vaig fer amb pasta de "empanadillas" que la vaig fer familiar. Com que en surten dues, una la vaig congelar una vegada estirada. L'heu d'estirar molt primeta.












Com podeu veure, primer pos un paper de forn a damunt la taula. A damunt el paper hi pos pipes torrades i sèsam també torrat amb un poc de sal. Pos sa pasta a damunt i l'estir amb l'aplanador per fer-la més prima i perquè es quedin les pipes i el sèsam ben aferrats. La vaig foradar amb una forqueta. Vaig posar el paper a dins un plat fons i li vaig donar forma. Una cosa molt important i que funciona, és untar la pasta amb blanc d'ou. D'aquesta manera la pasta no es reblaneix amb l'amanida.








Amb la pasta de "empanadillas" vaig fer el mateix. En vers de posar-ho dins un plat, la vaig posar dins un motlle de coca, perquè era grossa. Pensau a pintar-la amb blanc d'ou.

Podeu fer l'amanida que volgueu. La que vaig fer jo és l'Oriental.

Amanida:

-mescla de lletugues (mezclum) o les que vosaltres volgueu
-blat de moro (maís)
-ceba
-domàtiga
-fideus xinesos d'ou
-pitera de pollastre torrada, tallada a trossets
-sal
-oli
-Salsa de mostassa (mescla de mostassa, de la normal, amb mel)


La propera vegada ho provaré amb pasta filo, que es pot estirar més.

A nosaltres ens encanta. Esper vos animeu a fer-la.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada